Muffinki pizzowe najlepsze na świecie !

Składniki :
100 ml ciepłego mleka
pół paczki drożdży
250 gr mąki
cztery łyżki masła
1 jajko
sól
oregano
bazylia
oliwa
1 opakowanie salami
1 opakowanie sera
500 gr pieczarek
Wszelkie wskazówki jak zrobić babeczki znajdziecie tutaj 
30 komentarze
  • powiew inspiracji
    Lipiec 25, 2013

    A wlasnie pytalam na swoim blogu o przepis na dobre muffinki :) i jest : D

  • Nika A
    Lipiec 25, 2013

    ale mam ochotę ♥ ♥ ♥
    zapraszam do komentowania
    http://fashion-wera.blogspot.com/

  • modenfer
    Lipiec 25, 2013

    Mmmm…!! Dzięki Szusz! Uwielbiam muffunki, uwielbiam pizzę więc na pewno spróbuję!

  • Karii
    Lipiec 25, 2013

    Ale narobiłaś mi ochoty ;)

  • Prawie perfekcyjna kobieta
    Lipiec 25, 2013

    wyglądają przepysznie muszę spróbować je zrobić

  • JaKasiaK
    Lipiec 25, 2013

    Fantastyczny pomysł! Idealnie sprawdzą się jako danie obiadowe jak również imprezowa przekąska! Z pewnością wykonam!

  • Kokodylek
    Lipiec 25, 2013

    Pierwsze słyszę o takich muffinach :) Na pewno spróbuję kiedyś zrobić.

  • gotowaniena102
    Lipiec 25, 2013

    Ale pysznie wyglądają! *o*

  • ` crazy natalka .
    Lipiec 25, 2013

    mmmmmmmm, narobiłaś mi smaku <3

    http://nierealniie.blogspot.com/

  • Beauty Addiction by Aga
    Lipiec 26, 2013

    mmm muszą być pyszne, będę musiała przerobić na wersję dietetyczną.

  • Magdusia Cz
    Lipiec 26, 2013

    jutro mam zamiar zrobic- składniki juz kupione;)

  • aa1kamila
    Lipiec 26, 2013

    Wyglądają apetycznie, ale w sobotę zrobię. Dzisiaj ryba. ;)

  • Tristana
    Lipiec 26, 2013

    Jeśli chodzi o sylikonowe foremki to poszukaj w sklepie „wszytsko po 5zł” albo „u chińczyka”.

    Mieszkam w małej miejscowości ale właśnie dzisiaj widziałam piękne sylikonowe kolorowe formy za 8 zł.

    Pozdrawiam

    Kamila

  • prettyflaming
    Lipiec 26, 2013

    chyba zgrzeszę! <3

  • livku29
    Lipiec 27, 2013

    Jak najbardziej zostałam zachęcona do zrobienia muffinków mniam ! ;)

  • Ared
    Lipiec 28, 2013

    Mmm muszę spróbować wyglądają przepysznie i idealnie nadają się na przekąskę.

  • trzypotrzy
    Lipiec 28, 2013

    Wyglądają mega smacznie, musze wypróbować ten przepis.

  • Lipstick on the cup
    Lipiec 28, 2013

    Wyglądają apetycznie, muszę wypróbować Twój przepis :)

  • Lullaby
    Lipiec 29, 2013

    Mmmm muszę spróbować muffinek w tej wersji :D

  • PaaulinaaJ MAKEUP
    Lipiec 31, 2013

    omomom już wiem co jutro będę robić w wolny dzień! ;))

  • Basia8212
    Sierpień 3, 2013

    Witaj :) Pierwszy raz widzę takie muffinki,muszą być smaczne,kiedyś wykorzystam Twój przepis,pozdrawiam

  • Kosmetykoholizm
    Sierpień 5, 2013

    Przez Ciebie zrobiłam się głodna!!!

  • taj
    Sierpień 11, 2013

    Oglądałam Twoj filmik na yt i na pewno też zrobię takie muffinki. Tylko wspomniałaś tam, że foremki nawilżasz oliwą, a kiedyś słyszałam, że oliwy nie powinno się uzywać do pieczenia ani smażenia ze względu na jakieś substancje które tam się tworzą. Nie wiem ile w tym prawdy, ale może uważaj :)

  • Anonymous
    Wrzesień 21, 2013

    szukałam muffinek na słono i są :)
    Mam tylko taką małą uwagę co do przepisu – zamiast np. pół opakowania drożdży albo jedno opakowanie sera mogłabyś podawać ile gram ma to opakowanie? Wiem, że akurat w przypadku sera i salami dodajemy z reguły do smaku, więc to nie jest aż tak duży problem, ale drożdże ja kupuję akurat zawsze świeże na wagę i nie mam pojęcia ile ma opakowanie drożdży (i czy każde opakowanie drożdży waży tyle samo… )

  • Ewa Leśniak
    Listopad 2, 2013

    dobrze jest przypieczeniu włozyć do piekarnika filiżankę z wodą to wtedy muffinki nie wyschną :)

  • Anonymous
    Listopad 21, 2013

    Ja dziś mam zamiar zrobić te babeczki i jestem ich bardzo ciekawa :) dzięki za przepis Szusz :):)

  • gosia
    Listopad 26, 2013

    Chcę zrobić te muffinki dla mojego pizzożercy, ale nie wiem ile u Ciebie gram ma opakowanie sera? Bo ja kupuję taki po 400g, a to chyba trochę za dużo?
    Pozdrawiam serdecznie :)

  • bastalena
    Grudzień 1, 2013

    hej :) świetny pomysł na przekąskę… a jeśli chodzi o ciasto lepiące się do łyżki to może spróbuj pomoczyć ją w oliwie, to powinno nieco pomóc.
    Przepis na pewno wykorzystam.

    pozdrawiam,
    bastalena

  • Anonymous
    Grudzień 10, 2013

    używasz zwykłych drożdży czy instant?

  • Sekrety Naszego Piękna
    Luty 12, 2014

    Mi niestety wyszły surowe w środku, nawet jak siedziały w piekarniku 40min ;/

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *